BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €49,-
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €49,-

Door Milou, 18 juni 2024

Zo houd jij jouw krullen gehydrateerd in de zomer

Het lijkt misschien niet zo, maar de zomer is nu toch echt officieel begonnen. Tijd om te bespreken hoe je jouw krullen gezond houdt in deze tijd van het jaar! Zo ben jij goed voorbereid op het zomerse weer en kun jij met een gerust hart op vakantie. Lees in deze blog over het belang van hydratatie en vocht vasthouden, of scroll direct naar onder om onze favoriete hydraterende haarproducten te bekijken.

In deze blog lees je over:

  • het belang van hydratatie en vocht vasthouden
  • vochtinbrengende ingrediënten (humectanten)
  • sealende ingrediënten (emollients)
  • onze favoriete hydraterende haarproducten

Het belang van hydratatie en vocht vasthouden

Met warmere dagen en een hogere luchtvochtigheid op komst, is hydratatie eigenlijk het belangrijkste. Dit geldt niet alleen voor je lichaam, maar dus ook voor je haar. Je zult in de zomer misschien wel merken dat je haar sneller droog aanvoelt en dat je het gevoel hebt het vaker of sneller te moeten wassen. Dit komt doordat je haar door de warmte en hogere luchtvochtigheid sneller vocht verliest. Het is dus belangrijk om hydraterende producten te gebruiken, maar ook om de hydratatie in te sluiten in het haar. Denk bijvoorbeeld aan een fijne olie die het haar sealt.

Vochtinbrengende ingrediënten (humectanten)

Wanneer je op zoek gaat naar hydraterende haarproducten, let dan vooral op vochtinbrengende ingrediënten als glycerine en Aloë Vera. Deze ingrediënten zijn in staat om vocht uit de omgeving aan te trekken en vast te houden in het haar, waardoor het haar gehydrateerd blijft. Deze ingrediënten noemen we ook wel humectanten. Let er hierbij wel op dat de luchtvochtigheid of het dauwpunt niet té hoog is, want dan kunnen humectanten juist averechts werken. Je haar trekt dan zoveel vocht aan uit de lucht dat het gaat opzwellen en verzwaren, wat leidt tot pluizig haar. Met een hoge porositeit, dus haarschubben die open staan en makkelijk vocht opnemen uit de omgeving, kun je hier ook sneller last van hebben. Andersom bij een hele lage luchtvochtigheid, kunnen humectanten er juist voor zorgen dat het haar vocht afgeeft aan de lucht, waardoor je eindigt met uitgedroogd en breekbaar haar. Het ideale dauwpunt voor een goede werking van humectanten ligt tussen de 4 en 16 graden. Het dauwpunt (niet te verwarren met de temperatuur) kun je gemakkelijk checken in je weer app.

Aloë Vera heeft naast een hydraterende werking, ook een verzorgende werking. Deze plant zit namelijk boordevol essentiële vitamines, mineralen, antioxidanten, aminozuren en vetzuren. Niet zo gek dus dat je dit ingrediënt vaak aantreft in haar- en cosmeticaproducten! Daarnaast vormt Aloë Vera een beschermend laagje om je haar, wat het extra goed bestand maakt tegen vochtverlies. Een ingrediënt als Aloë Vera kan dus extra fijn zijn bij een lager dauwpunt, omdat het haar door de beschermende laag minder snel vocht aan de omgeving verliest.

Sealende ingrediënten (emollients)

Emollients, ingrediënten die het haar sealen en van een beschermende laag voorzien, dragen ook bij aan de hydratatie van het haar. Of eigenlijk aan het insluiten van het vocht in het haar. Denk hierbij aan oliën zoals Monoï, Argan of Jojoba olie. Een bijkomend voordeel is dat een olie door zijn sealende werking ook bescherming biedt tegen zonnestralen en zee- of zwembadwater. Een olie is dus altijd handig wanneer je op vakantie gaat!

Onze favoriete hydraterende haarproducten

Soin Conditioner Chromalya
Deze conditioner ontwart het haar en herstelt de glans en vitaliteit van vermoeid haar. De conditioner werkt versterkend en maakt de haren zacht, zonder vet of zwaar zijn. De glycerine in deze leave-in conditioner heeft een verzachtende en hydraterende werking.

Herstellend Masker K Pour Karité
Dit herstellende masker hydrateert het haar en maakt het glanzend en soepel. Dit masker heeft een voedende en vochtinbrengende werking door het gebruik van glycerine, Shea olie en tarweproteïne. Dit masker is uitermate geschikt voor droog en dik haar.

Serum Douceur Chromalya
Deze lichte leave-in conditioner hydrateert gedevitaliseerd haar, vult onvolkomenheden op en maakt het langdurig zacht. Glycerine en Aloë Vera werken hydraterend en verzachtend, verminderen irritatie van de hoofdhuid en maken het haar flexibel. Ook zorgt kokosolie voor een zacht en glanzend resultaat op zeer droog en broos haar.

Sweet Conditioner Bio Hair
Deze conditioner ontwart het haar zachtjes en geeft het soepelheid en glans. De conditioner bevat Aloë Vera, glycerine en rijstproteïne om het haar te verzachten en van maximale hydratatie te voorzien.

Styling Crème K Pour Karité
Deze styling crème geeft een stevige hold aan je krullen en fixeert het haar. Daarnaast werkt deze styling crème hydraterend en verzorgend door de glycerine en Aloë Vera. Deze crème is ideaal om te gebruiken als versteviging op nat haar.

Gelée Curl Chromalya
Deze lichte gel beschermt en definieert de krul en geeft een zijdezacht resultaat. De gel heeft een laag fixerend vermogen en verzwaart het haar niet. Aloë Vera hydrateert, voedt en beschermt het haar. Glycerine werkt hydraterend en verzachtend, vermindert irritatie van de hoofdhuid en maakt het haar flexibel.

4 Seizoenen Olie Bio Hair
Deze olie regenereert het haar en dringt diep door tot in het hart van de haarvezel, waardoor het zacht en soepel wordt. Door de unieke formule is deze olie mengbaar met water en spoelt hij goed uit zonder een vettig laagje achter te laten. De olie heeft ook een sealende werking op het haar, waardoor vocht beter wordt vastgehouden.


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking