BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €49,-
0
0
BINNEN 1-3 DAGEN IN HUIS
100% ECO & CG
GRATIS VERZENDEN VANAF €49,-

Door Milou, 19 juli 2024

Twee manieren van detoxen

De detox producten van Terre de Couleur zijn op twee manieren te gebruiken, namelijk als diepe detox en als zachte detox. Voor een diepe detox gebruik je het detox masker en was je vervolgens na met de bijbehorende detox shampoo (de detox set). Voor een zachte detox heb je enkel de detox shampoo nodig en is de inwerktijd ook een stuk korter. Ideaal dus als onderhoud of wanneer je wat minder tijd hebt. In deze blog lees je hoe je de diepe en zachte detox toepast en welke effecten deze hebben.

Bij een diepe detox wordt de hoofdhuid tot diep in de haarzakjes ontgift, wat effectieve en langdurige resultaten geeft. Dit effect is nóg groter wanneer de diepe detox als kuur wordt ingezet, dus als wekelijkse behandeling tot het detox masker op is. Bij een diepe detox breng je het detox kleimasker aan, masseer je het goed in en laat je dit onder een mutsje of folie 15 tot 20 minuten intrekken. Vervolgens was je het haar twee keer na met de bijbehorende detox shampoo. De diepe detox is ideaal als voorbereiding op een plantenkleuring, bij aanhoudende haar- of hoofdhuidproblemen of gewoon als extra verzorging van tijd tot tijd. In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je een detox masker aanbrengt.

Bij een zachte detox wordt de hoofdhuid op een milde manier geëxfolieerd, gezuiverd en verzorgd. Voor een zachte detox heb je alleen de detox shampoo nodig. Op zichzelf reinigt elke detox shampoo namelijk zeer zacht, maar toch effectief. Je brengt de shampoo royaal aan op de hoofdhuid, masseert deze even in en laat de shampoo vervolgens 5 minuten intrekken. Daarna was je nog één keer goed na met de shampoo. De zachte detox is ideaal als onderhoud voor tussendoor, bij minimale haar- en hoofdhuidproblemen of gewoon wanneer je even wat minder tijd hebt. Heb je bijvoorbeeld vettig haar of juist een wat drogere hoofdhuid, dan kan een zachte detox al voldoende zijn om dit (tijdelijk) op te lossen. Maar wanneer je haar- en hoofdhuidproblemen hardnekkiger zijn en je klachten al langer aanhouden, heeft een diepe detox de voorkeur in verband met de diepere ontgifting en effectievere werking. Maar wanneer je de kuur volbracht hebt en het detox masker op is, kun je dus gewoon verdergaan met de zachte detox.

Terre de Couleur heeft negen verschillende detox sets voor uiteenlopende haar- en hoofdhuidproblemen, bestaande uit een detox masker en shampoo. De oranje set is geschikt voor haarverlies, de blauwe set is geschikt voor beschadigd en/of gekleurd haar, de gele set is geschikt voor dun en futloos haar, de roze set is geschikt voor een droge en gedevitaliseerde hoofdhuid, de indigo set is geschikt voor verzwaard en/of sterk vervuild haar, de groene set is geschikt voor overmatige transpiratie van de hoofdhuid, de rode set is geschikt voor de geïrriteerde en jeukende hoofdhuid (ook geschikt voor hoofdhuidproblemen zoals psoriasis), de witte set is geschikt voor de (over)gevoelige of allergische hoofdhuid en de paarse set is geschikt voor een vettige hoofdhuid en vet haar.


Start hier jouw krullenreis!

Wil jij meer leren over krullen, haareigenschappen en de ECO CG methode? En wil jij weten hoe je de juiste producten kiest en de perfecte krulroutine voor thuis creëert? Schrijf je dan nu in voor Start hier jouw krullenreis. Aan de hand van korte video's nemen we je mee in de wereld van de eco curly girls, zodat jij binnen de kortste keren de gezondheid van je haar optimaliseert en jouw krullen laat floreren!

Wat vind jij er van ?

Laat hier gerust jouw gedachtes achter :-)

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking